skip to Main Content
https://bouwen.expertpagina.nl/ http://afbouw.arenacampus.nl/ https://afbouw.boogolinks.nl/ https://afbouw.bouwstartpagina.nl/ https://aluminium-kozijnen.expertpagina.nl/ https://aluminiumkozijnen.slimmestart.nl/ https://bedrijven.boogolinks.nl/ https://bouw-klussen.expertpagina.nl/ https://deuren.slimmestart.nl/ http://cvketel.startpaginaz.nl/ https://dakkapellen.expertpagina.nl/ http://afbouw.arenacampus.nl/ https://afbouw.boogolinks.nl/ http://meubel.pagina-informatie.nl/ http://meubel.pagina-start.com http://meubel.slimmestart.nl meubel.startkabel.nl meubelen.frisbegin.nl meubelmaker https://bedrijfsfilm.linkplein.net https://webmasters.linkplein.net https://internetbedrijven.start-links.nl https://webdesign-gelderland.sitelinkje.nl http://websitedesign.sitelinkje.nl/
Wat Doet Een Interieurbouwer?

Wat doet een interieurbouwer?

Een interieurbouwer?

Iedereen heeft vast wel eens van een interieurbouwer gehoord. Ze komen vaak voor in klusprogramma’s op tv en zijn vaak ook te vinden bij verbouwingen van openbare of bedrijfsgebouwen. Maar wat een interieurbouwer nu precies allemaal doet, lees je verderop in dit artikel.

Een timmerman, maar dan anders

Het beroep van een interieurbouwer wordt vaak vergeleken met dat van een timmerman, maar dat is in de praktijk wel iets anders. Zo werkt een interieurbouwer vaak veel gedetailleerder dan een timmerman. Vaak maakt hij hele specifieke meubels, die precies in een bepaalde hoek of bij de uitstraling van een bedrijf moeten passen. Denk bijvoorbeeld aan een balie, een speciale winkelopstelling of ingebouwde zitplekken. Een timmerman daarentegen, maakt vaker kasten of meubelstukken met standaard maten, die vervolgens door klanten gekocht worden. Zo lijkt het werk van een interieurbouwer wel een beetje op dat van timmerman, maar is er toch wat verschil.

Hoe je een interieurbouwer wordt

Om als specialist aan de slag te gaan, heb je een opleiding nodig in de richting van meubelmaker en/of interieurbouwer. En naast een diploma in deze vakrichting, is het ook belangrijk dat je beschikt over een aantal specifieke eigenschappen. Zo heb je ruimtelijk inzicht nodig, wat creativiteit en een goed oog voor detail. Een interieurbouwer gaat nauwlettend te werk om alle benodigde meubelstukken precies op hun plek te krijgen. En natuurlijk moeten deze ook altijd netjes zijn afgewerkt. Er moet dus redelijk wat ondernomen worden voordat iemand interieurbouwer wordt.

Voor ieder project en gebouw

Bij ieder project waar een gebouw vanbinnen moet worden ingericht, daar werkt een interieurbouwer. Dit kan een nieuwe winkel zijn, een woning, een kantoorpand of een openbaar gebouw zoals een gemeentehuis of bibliotheek. Interieurbouwers gaan aan de slag om vorm te geven aan de basisinrichting van zo’n gebouw. Ingebouwde kasten op maat, meubilair, en balies horen daar bijvoorbeeld bij. Maar ook het lezen van tekeningen en het verven of schaven van hout komen erbij kijken. Hoe ieder project er uiteindelijk uit komt te zien, ligt natuurlijk aan de woning of het gebouw waaraan gewerkt wordt.

Je eigen tips over interieur en inrichting delen? Stuur een bericht via ons contactformulier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top